top of page

HVAD HANDLER ØSTPAA OM?

ØSTPAA er en blanding af en housewarming der markerer åbningen af Kjøllergaard og en folkefest der bringer liv, musik, mad, kunst og nye fællesskaber til Østermarie-området og Østbornholm. ØSTPAA handler om finde sammen om kulturen og dele den energi der ligger i kreativitet indenfor alle mulige områder. ØSTPAA bliver aldrig kæmpestort, for vi ønsker at være tæt på hinanden og have rum og plads nok til at kunne både få pulsen højt op og tage tempoet et par gear ned.

ØSTPAA 2022 er allerførste gang begivenheden bliver afholdt. Vi håber på, at det bliver en fast årligt tilbagevendende fest.

 

HVEM STÅR BAG ØSTPAA?

Det er foreningen Østersø Sonics der planlægger og afvikler ØSTPAA. Foreningen holder til på Kjøllergaard og er en frivillig almennyttig og demokratisk musikforening for alle. Forening arbejder på at skabe, events, fællesskaber og faciliteter for musikelskere på i Østermarie, på Bornholm og i resten af landet. Du kan også blive medlem af Østersø Sonics. Enten gratis som SØLV medlem, eller fuldgyldigt GULD medlem for 179 kr. om året. Dette kontingent giver dig automatisk fri adgang til ØSTPAA. 

 

Du kan læse mere om foreningen og melde dig ind HER.

HVEM BAKKER OP?

En lang række lokale firmaer, organisationer og enkeltpersoner bidrager til at ØSTPAA kan realiseres.

Der skal bl.a. lyde en stor tak til:

Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Regionkommune, Kjøllergaard og alle naboer i området omkring Kjøllergaard, Bazooka, Flashlight, Hangar, Bornholms Tidende, TV 2 Bornholm og mange flere.

HVAD ER FOKUS?

ØSTPAA handler om musik, kunst, mad, bæredygtighed og fællesskaber. Særligt dette første år (2022) er der ekstra opmærksomhed på musikken, da det er musikforeningen Østersø Sonics der afholder eventet. Musikalsk ønsker ØSTPAA at løfte og støtte vækstlagsmusik fra hele landet samt lokalt forankrede artister og bands. Det betyder, at musikprogrammet vil indeholde nyt, ungt og banebrydende navne i sammenblanding med bornholmske kunstnere indenfor en bred vifte af genrer.

HVORDAN HÆNGER ØSTPAA OG KJØLLERGAARD SAMMEN?

Kjøllergaard er et nedlagt landbrug lidt uden for Østermarie, som ægteparret Roald og Miriam Bergmann købte i 2021 med ambitionen om at omdanne gården til en kreativ hub for musik, arkitektur, kunst, litteratur og film/tv. En af de første ting der opstod, var stiftelsen af den lokale musikforening Østersø Sonics. Foreningen har adresse på Kjøllergaard og tog straks initiativ til 2 større projekter. Den ene er folkefesten ØSTPAA (som foregår på Kjøllergaard), og den anden er etableringen af det musikalske forsamlingshus BALLADEN, som for nyligt har modtaget over 1 mio. kr. i støtte af LAG Bornholm og Realdania. BALLADEN er en gammel lade på Kjøllergaard.

ØSTPAA_LOGO-01.png
Logo_2 kopi.png
bottom of page