top of page

Om ØSTPAA festival

Kultur på en gammel svinegård - laaaangt ude på landet.

Når du ikke tror, at du kan komme længere ude på landet på Bornholm, så er det cirka dér du ankommer til ØSTPAA festival. På det gamle nedlagte svinelandbrug Kjøllergaard er der nu kultur og kreativitet i og mellem de udslidte bygninger. Vi er en gruppe frivillige ildsjæle som laver ØSTPAA festival for at give dig ny musik, nye tanker, ny kunst og nye fællesskaber.

2_2022813181636.jpg

Hvad er ØSTPAA festival?

  • ØSTPAA er en årlig kulturfestival på Kjøllergaard i Østermarie på Bornholm. Festivalen har et særligt fokus på (men ikke begrænset til) følgende kreative kunstområder: musik, talks, billedkunst, litteratur, mad og arkitektur. ØSTPAA kan anses som en slags ”Kreativitetens Folkemøde”.

  • ØSTPAA er en mindre, men voksende festival, som sætter kvalitet af indhold over kvantiteten. Der sættes færre billetter til salg end der efterspørges eller, hvad der er kapacitet til, for hele tiden at sikre de besøgendes oplevelse og for at kunne fokusere på at kuratere så godt indhold som muligt.

  • ØSTPAA er en non-profit festival arrangeret af frivillige fra den almennyttige musikforening Østersø Sonics. Alt overskud fra festivalen går til udviklingen af næste års event og evt foreningens øvrige arbejde med at skabe frivillige musikalske fællesskaber på Bornholm.

Østpå folkefest -25.jpg

Historien bag

Da det nedlagte svinelandbrug Kjøllergaard i 2021 blev købt af det bornholmske ægtepar Roald og Miriam Bergmann, var det med henblik på at omdanne gården til et nyt kulturelt og kunstnerisk kraftcenter på Østbornholm.

 

Roald & Miriam stillede vederlagsfrit dele af gården til rådighed for den frivillige musikforening Østersø Sonics, som kom med idéen om at lave en mindre housewarming for Kjøllergaard.

 

Dén idé udviklede sig (sammen med musikproducer Esben 'Es' Thornhal) og blev i stedet til den 2-dage lange festival ØSTPAA som debuterede i sommeren 2022 med bl.a. 22 koncerter, 500 gæster og en officiel indvielse ved Statsminister Mette Frederiksen.

Download vores fact sheet med endnu info om ØSTPAA festival.

Mød arrangør-gruppen

Vores partnere

Sponsorerer

Spillestedet.jpg
Logo_2 kopi.png
bhtid.jpg
SB_Logo_Redesign_Family_Navnetræk_HVID_TRANSP_edited.png
sbfondenLogo3-1-300x77.png
William_Demant_Fonden.png
tuborgfondet-logotype-red-rgb_ok-2048x1024.png
dScCpdgCPf2-1-1.png
sonningfonden-1024x184.jpg
bornholm_logo.png
es.jpg
Promo x logo_FINAL-full_grøn.png
beof_logo.png

Frivillig

Vær med til at skabe Bornholms fedeste festival.

ØSTPAA festival er startet som en privat housewarming-fest mellem venner, og det er dét uhøjtidelige fællesskab, som du kan blive en del af. Hvis du har lyst til at være frivillig med hvadsomhelst, så send os en mail på:

bottom of page